Noors leren: tips & tricks van een cursist 

Bij Instituut Jeroen Bosch geloven we in de kracht van cursussen op maat. Daarom is ook onze cursus Noors ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van elke student.

Vandaag praten we met Eline van der Kooi, een revalidatiearts die samen met haar gezin naar Noorwegen gaat verhuizen en een cursus Noors heeft gevolgd bij Instituut Jeroen Bosch.

Verwachtingen en vooruitgang

“Ik had hoge verwachtingen en ik denk dat ik nu ook kan zeggen dat ze gewoon zijn uitgekomen,” deelt ze mee. “Ik vond het leuk om een nieuwe taal te leren en tijdens de lessen bij Instituut Jeroen Bosch kon ik op een veilige manier samen met mijn leraar oefenen.”

Veel leren in korte tijd

Wat Eline het leukste vindt aan haar cursus is hoeveel ze in zo’n korte tijd heeft geleerd. “Dat vond ik het leukste – om te zien hoe je zo snel leert in een vrij korte tijd. Je maakt zoveel stappen per week,” vertelt ze.

De gastvrije sfeer op het instituut, in combinatie met individuele aandacht, creëerde een omgeving waarin Eline zich op haar gemak voelde om de taal te leren.

Advies 

Eline heeft wat advies voor mensen die een cursus Noors overwegen. “Neem er de tijd voor.  Als je het met alleen de drie uur individuele les doet, kom je er niet. Ga er dus 100% voor” adviseert ze.

Eline prijst haar lerares Sandra ook aan als een “super, super aardige en fijne docente, heel gemotiveerd.”

 

 

Talen leren doe je in Vught, bij

Instituut Jeroen Bosch