Ontmoet ons team!

Maak vandaag kennis met Mayu Casanova Urquijo, onze docente Spaans met een rijke achtergrond en veelzijdige ervaring.

Mayu werkt anderhalf jaar bij Instituut Jeroen Bosch en kan trots bijna 20 jaar ervaring als docente Spaans op haar naam zetten. Ze is een gecertificeerde docente van Instituto Cervantes en fungeert eveneens als examinator Spaans als vreemde taal. Met uitgebreide ervaring in privé- en groepscursussen, biedt ze een waardevolle leerervaring.

Sinds 2001 woont Mayu in Nederland en vormt samen met haar man en twee kinderen een half-Nederlands, half-Spaans gezin. Haar passie voor het lesgeven begon toen ze Joegoslavische kinderen tijdens de oorlog in Spanje onderwees. Ze ontdekte hier haar liefde voor het overbrengen van kennis, geïnspireerd door het enthousiasme van de kinderen.

 

Mayu benadrukt het belang van taalverwerving als een manier om de geest te openen. Voor haar gaat het leren van een taal verder dan het begrijpen van woorden; het omvat ook de tradities, de gewoonten en de sociale structuren van de betreffende cultuur. Ze merkt op dat studenten die meerdere talen spreken, mentaal flexibeler zijn en een groter empathisch vermogen hebben.

 

Haar onderwijsfilosofie is geworteld in het vermijden van saaie of oninteressante lessen die ze als student zelf heeft ervaren. Mayu streeft ernaar elke les aan te passen aan de interesses en behoeften van haar studenten, waarbij ze dynamische en verrijkende leermethoden hanteert. Haar doel is om Spaans leren plezierig te maken en de studenten gemotiveerd te houden door boeiende lessen te bieden.

Mayu deelt graag het advies dat het leren van Spaans talloze deuren opent en een nieuwe kijk op het leven biedt, waardoor men ruimdenkender wordt. Ze moedigt studenten aan om de lessen te zien als een boeiende kans om hun horizon te verbreden, waarbij ze benadrukt dat de cursus geen verplichting moet zijn, maar een eigenbelang moet dienen.

 

Net als al onze docenten is Mayu hoogopgeleid, met een uitstekende algemene ontwikkeling en een sterke betrokkenheid bij haar studenten. Haar creativiteit en flexibiliteit staan garant voor tevreden klanten op elk niveau.

 

Talen leren doe je in Vught, bij

Instituut Jeroen Bosch