Erminio Mezzalira is de docent Italiaans van Instituut Jeroen Bosch. Hij genoot zijn opleiding aan het Istituto Professionale di Stato per il Commercio in Adria (Italië) en studeerde ook aan de RU in Utrecht. 

Erminio is al vanaf juni 1985 aan Instituut Jeroen Bosch verbonden. Hij geeft zowel groepslessen als privécursussen en in company trainingen. 

“De belangstelling voor Italiaans is wisselend”, aldus Erminio. “Meestal zijn het mensen uit het bedrijfsleven die Italiaans willen spreken met collega’s en klanten. Maar er komen ook mensen die hun vakantie willen vieren met kennis van het Italiaans, die verhuizen of willen communiceren met hun Italiaanse partner.”

Erminio streeft naar een brede aanpak van zijn lessen en zorgt voor een op de persoon gerichte stijl, of het nou gaat om zakelijke communicatie, om schrijven of spreken. 

“Dat is ook het interessante aan groepslessen: waar ligt de gezamenlijke kracht van de groep? Hoe is het leervermogen van de groep? Als je dat ontdekt hebt, boeken de cursisten de beste resultaten.”

De interculturele uitwisseling is wat Erminio betreft een van de meest boeiende aspecten van het lesgeven. “De cursisten brengen mij ervaringen en inzichten. Je bent nooit te oud om te leren. Dat geldt zeker ook voor de docent Italiaans!”, besluit hij met een glimlach.