Barbara is een Italiaanse juriste. Ze heeft internationaal recht gestudeerd. Haar grote wens is om in een internationale omgeving te werken. ‘Italianen reizen makkelijk. Ik zou graag in Brussel, Den Haag of Amsterdam werken. Bijvoorbeeld bij een internationaal bedrijf of een overheidsorganisatie. Engels is dan waarschijnlijk de voertaal. Maar ik wil ook Nederlands kunnen begrijpen. Spreken, verstaan en schrijven dus. Daarom heb ik bij Jeroen Bosch een intensieve groepscursus NT2 gevolgd.’

‘Hoe ik bij Jeroen Bosch uitkwam? Via internet gevonden. Het is het enige instituut dat dit soort cursussen geeft. Ik kon makkelijk instromen in een bestaande groep. De docenten besteden voldoende individuele aandacht aan de cursisten.’
‘Mijn doel was een hoger taalniveau te bereiken. Natuurlijk ben ik er nog lang niet, maar ik heb wel het gevoel dat ik grote stappen heb gezet.’