Instituut Jeroen Bosch verzorgt al sinds 2015 bij elektronicabedrijf AME in Eindhoven cursussen Nederlands op de werkvloer.
Applied Micro Electronics – AME – BV ontwikkelt en produceert hoogwaardige en innovatieve producten op het gebied van elektronica. AME is gevestigd in Nederland maar heeft klanten over de hele wereld. Vanzelfsprekend heeft deze internationaal georiënteerde onderneming ook veel medewerkers die afkomstig zijn uit het buitenland. De voertaal op het bedrijf is daarom Engels.
AME biedt de medewerkers een cursus Nederlands aan. Het bedrijf vindt het belangrijk dat deze medewerkers zich thuis gaan voelen in onze Nederlandse samenleving. HR Manager Marlie van Gastel: “Als de kinderen naar een Nederlandse school gaan, is het fijn dat de ouders gelijke tred met hen kunnen houden.”

AME heeft gezocht naar een bedrijf dat in company cursussen Nederlands op meerdere niveaus kan verzorgen en het heeft in Instituut Jeroen Bosch de juiste partner gevonden, aldus Marlie. “De aanpak van Instituut Jeroen Bosch sluit uitstekend aan bij onze wensen. De docenten geven les op maat aan onze medewerkers, zowel aan de starters als aan de gevorderden. Ze hebben ook ervaring met examenvoorbereiding en we moedigen onze mensen aan het Staatsexamen NT2 te doen” .

Sinds 2015 heeft Instituut Jeroen Bosch al veel medewerkers geholpen met het leren van de Nederlandse taal. Meerdere van hen zijn zelfs al geslaagd voor het Staatsexamen. Op dit moment geven docenten van het instituut wekelijks in company les aan vijf groepen, van beginners tot examenkandidaten.