Katia Laurent is geboren in Toulouse, in het zuiden van Frankrijk waar ze later haar master ‘Frans voor anderstaligen’ heeft behaald aan de universiteit ‘Le Mirail’.
Na een open sollicitatie kwam ze zo’n vijftien jaar geleden op het instituut werken als docente Frans. Ze geeft nu voornamelijk privélessen maar heeft ook ervaring met groepslessen en in company cursussen.
“Ik heb eigenlijk geen voorkeur. Het is leuk om bedrijven te bezoeken. Dan krijg je een kijkje in de keuken. Je weet meer over de reden om de Franse taal te leren.”

Katia geeft vooral lessen aan zakenmensen en bezitters van een huis in Frankrijk. “Aan de hand van een intakegesprek kan ik bepalen wat de beste methode is voor de cursist. De ene keer is dat met één of meerdere boeken, de andere keer zonder. Dan ligt bijvoorbeeld de nadruk op conversatie. Het hangt natuurlijk ook van de wens van de cursist af.”

Katia heeft het naar haar zin bij het instituut. “Het fijne aan Instituut Jeroen Bosch vind ik de variatie. Er komen steeds weer nieuwe mensen die je mag leren kennen. Via de cursisten leer ik van alles over het bedrijfsleven en ik hoor veel levensverhalen. Daar ben ik eigenlijk dol op. Kortom: ik vind het een geweldige werkplek!”